Opleiding Allround Stoelmasseur:

Naast het uitvoeren van massages op tafels en futons raakt het geven van stoelmassages op speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoelen steeds meer in trek. Aangezien we reeds diverse stoelmassagetechnieken doceren, viel het ons op dat er een steeds groter wordende groep masseurs is die vrijwel uitsluitend stoelmassages geeft, zowel op locatie bij bijvoorbeeld bedrijven als in hun eigen stoelmassage praktijk. Het feit dat deze massage meestal over de kleding heen wordt gegeven en in betrekkelijk korte tijd kan worden uitgevoerd, maakt deze uiterst effectieve manier van masseren zeer laagdrempelig voor zowel ouderen als jongeren. Voor velen is het vaak de eerste kennismaking met massage.

Ook werkgevers zien gelukkig weer steeds meer de noodzaak van preventieve, heilzame, kortdurende stoelmassages tijdens het werk. O.a. van onze cursisten horen we dat de vraag naar hun diensten aan het toenemen is. Het wordt dus tijd voor stoelmassages 2.0

Waar tot voor kort het aanbod op de massagestoel zich beperkte tot diverse varianten van drukpuntmassages is er op dit moment een groeiend aanbod aan technieken die de moderne stoelmasseur in staat stellen een massage op maat aan iedere cliënt te geven.

Het heeft ons doen besluiten een opleiding samen te stellen waarin we de stoelmasseurs van vandaag, op weg helpen naar de toekomst. Een gevarieerd aanbod aan verplichte modules die zowel Oosterse als Westerse inzichten en technieken aan de orde laten komen en zorgen voor o.a. gedegen kennis op het gebied van anatomie, houding, stoelgebruik, klachtbehandeling, anamnese. Kortom een totaalpakket aan kennis en vaardigheden dat je in staat stelt om, na het behalen van zowel het theoretisch als het praktisch examen, als Allround Stoelmasseur aan de slag te gaan. Eenmaal geslaagd kun je worden opgenomen in het IMAS Stoelmassage team waarin gediplomeerde stoelmasseurs die jaarlijks het licentieprogramma volgen, voor stoelmassage opdrachten in aanmerking kunnen komen.

Deze unieke opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

De afzonderlijke modules mogen worden gevolgd binnen een tijdsbestek van 24 maanden. Na het behalen van alle benodigde certificaten mag je je opgeven voor het examen. Je betaalt de modules per keer, bij inschrijving voor de opleiding wordt € 25,00 aan kosten in rekening gebracht en de examenkosten  € 75,00.

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie je willen opgeven voor deze opleiding, maak dan gebruik van het opleidingsinschrijfformulier. Alvast hartelijk dank en welkom bij IMAS Trainingen