Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig  gezondheidssysteem dat zo’n 5.000/6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India maar eigenlijk universeel is. Ayurveda staat voor inzicht (veda) in het leven (ayur)

Ayurvedische Abhyanga massage is een zachte energetische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van verschillende soorten (kruiden)olie. Het is een gehele lichaamsmassage die het lichaam in balans brengt.

Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De massages en behandelingen binnen de Ayurveda werken op fysiek, emotioneel en energetisch vlak. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.
De Ayurvedische Abhyanga massage is gericht op preventie en is geschikt voor bijna iedereen, jong en oud. Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie “dosha’s” in balans zijn, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans en de weefsels normaal functioneren.

In deze training leer je de basis van de Ayurvedische Abhyanga massage. Een prima start voor de beginnend masseur, een mooie aanvulling voor de meer ervaren masseur.

Data:

De kosten voor deze cursus bedragen € 260,00 ( vrijgesteld van btw )

Cursussen zijn inclusief lichte lunch /koffie/thee/water en lesmateriaal.

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 6 cursisten.

Ben er dus snel bij.  Schrijf u in via het inschrijfformulier !