In Indonesië kent men kerok, in Vietnam Cao Gio en in China noemt men de techniek waarmee met bijvoorbeeld een munt of Jadesteen over de huid wordt geschraapt Guasha of Gua Sha. Deze eeuwenoude techniek wordt in Azie en in toenemende mate ook in het Westen, toegepast voor o.a het bestrijden van een veelvoud aan pijnklachten en ziektes.  Het schrapen heeft o.a. tot doel een betere doorbloeding te verkrijgen waardoor afvalstoffen het lichaam beter kunnen verlaten en voedingsstoffen effectiever kunnen worden vervoert door het gehele lichaam.

Tijdens deze 2 daagse training zullen we aandacht besteden aan de herkomst van Guasha, de vele toepassingsmogelijkheden, contra-indicaties ( wanneer pas je  Guasha niet toe ) en uiteraard zullen we volop aan de slag gaan met het oefenen van deze techniek.

Cursusdata van 10.00u-15.00u:

  • Woensdag 21 en 28 augustus 2024 (nog 5 plaatsen)
  • Dinsdag 10 en 17 december 2024 (nog 6 plaatsen)

De kosten voor deze cursus bedragen € 260,00 ( vrijgesteld van btw ) ( incl. Jadesteen )

Alle cursussen zijn inclusief lunch /koffie/thee/water, lesmateriaal.

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

We werken tijdens de cursus in Krimpen aan den IJssel met groepen van maximaal 6 cursisten. Ben er dus snel bij. Schrijf u in via het inschrijfformulier !

Wilt u deze cursus privé in één dag volgen dan bedraagt het cursusgeld € 360,00 en werkt u op een model en plannen we een geschikte datum. Deze cursus maakt ook onderdeel uit van onze opleiding Allround Stoelmasseur.