Menig Moluks, Indisch of Indonesisch kind zal zich het wandelen over de rug van vader, moeder of ander gezinslid herinneren. Tijdens onze cursussen horen we ook regelmatig dat in andere culturen het lopen over de rug veelvuldig voorkomt. Kleine voetjes die de spieren los masseren en de pijn als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Wat jammer dat we bij het groter worden deze bijzonder effectieve manier van masseren niet meer beoefenen. Met behulp van balans stokken en met gebruik van een slendang ( draagdoek ) worden de technieken van weleer weer toegepast tijdens deze Indonesische “wandelmassage”. De diepe werking van deze eeuwenoude massage zorgt voor  langdurige ontspanning en stelt de masseur in staat om de cliënt, zonder het eigen lichaam te belasten, doeltreffend te behandelen.

Uiteraard besteden we tijdens deze training aandacht aan zaken als de geschiedenis van deze massagetechnieken en ook de contra indicaties komen aan bod maar de nadruk ligt op de praktische uitvoering. Het inzetten van het lichaamsgewicht, het effectief gebruiken van het voetoppervlak,  met balans stokken de drukverdeling leren bepalen en het leren werken met de slendang. Na de training bent u in staat een volledige basismassage met de voeten geven van 60 tot 90 minuten.

Deze massage wordt gegeven op een futon en is geschikt voor eenieder die geïnteresseerd is in het uitbreiden van zijn of haar massagemogelijkheden.

Cursusdata: ( van 10.00-15.00 ):

  • Dinsdag 16 juli 2024  ( nog 6 plaatsen )
  • Maandag 2 december 2024 ( nog 5 plaatsen )

De kosten voor deze cursus bedragen € 135,00 ( vrijgesteld van btw )

Alle cursussen zijn inclusief lunch/koffie/thee/water en lesmateriaal

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 6 cursisten. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier.