Metamorfose massage (voorheen prenatal therapy genoemd) is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei. Een behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, handen en op het hoofd.

Reflexzonetherapeut Robert St. John ontdekte in de jaren zeventig dat de energie die door en om de wervelkolom stroomt, herinneringen bevat uit de tijd voor de geboorte. Een foetus ontwikkelt zich niet alleen tot een baby maar ervaart in de baarmoeder ook de emoties van de moeder.

Deze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam en hebben invloed op hoe je later in het leven staat. Bij het aanraken van de reflexpunten van de wervelkolom worden deze prenatale indrukken in beweging gezet en wordt gebruikt om oude emoties of vers verdriet mee te verwerken, inzicht te krijgen in problemen of het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

Je leert tijdens de training dat je met een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzônes van de wervelkolom je je cliënt in contact brengt met de mogelijkheden die in hunzelf aanwezig zijn..

De massage is voor elke leeftijd en is zeer laagdrempelig aangezien de massage over de kleding heen gegeven wordt. Is o.a. goed toepasbaar bij terminale patiënten, spanningen, (te verwerken) verdriet, slaapproblemen in het algemeen, zwangerschap, concentratieproblemen,  autisme.

Een mooie aanvulling voor de meer ervaren masseur of een mooie eerste stap voor de beginnend masseur.

  • Deze training is uitsluitend privé te volgen. Tijdens een privétraining voor 1 persoon werkt u op een zelf meegebracht model. U krijgt de technieken aangeleerd maar ondergaat ze niet. Wilt u deze training als privégroepstraining volgen dan bent u zowel gever als ontvanger. De kosten voor een 1 persoons privétraining bedragen 190 euro. De duur van een privétraining voor een training die normaal gesproken 1 dag duurt, is +/- 2 uur.  Voor privégroepstrainingen bedragen de kosten 135 euro per persoon  ( minimaal 4 personen ) Data worden in overleg vastgesteld op basis van beschikbare ruimte in zowel uw agenda als die van de trainer.
    Voor informatie: mail: info@imastrainingen.nl of tel. 06-14845076

    Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.