Metamorfose massage (voorheen prenatal therapy genoemd) is een hulpmiddel op weg naar genezing, bewustwording en spirituele groei. Een behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, handen en op het hoofd.

Reflexzonetherapeut Robert St. John ontdekte in de jaren zeventig dat de energie die door en om de wervelkolom stroomt, herinneringen bevat uit de tijd voor de geboorte. Een foetus ontwikkelt zich niet alleen tot een baby maar ervaart in de baarmoeder ook de emoties van de moeder.

Deze ervaringen worden opgeslagen in het lichaam en hebben invloed op hoe je later in het leven staat. Bij het aanraken van de reflexpunten van de wervelkolom worden deze prenatale indrukken in beweging gezet en wordt gebruikt om oude emoties of vers verdriet mee te verwerken, inzicht te krijgen in problemen of het zelfgenezende vermogen van het lichaam te stimuleren.

Je leert tijdens de training dat je met een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzônes van de wervelkolom je je cliënt in contact brengt met de mogelijkheden die in hunzelf aanwezig zijn..

De massage is voor elke leeftijd en is zeer laagdrempelig aangezien de massage over de kleding heen gegeven wordt. Is o.a. goed toepasbaar bij terminale patiënten, spanningen, (te verwerken) verdriet, slaapproblemen in het algemeen, zwangerschap, concentratieproblemen,  autisme.

Een mooie aanvulling voor de meer ervaren masseur of een mooie eerste stap voor de beginnend masseur.

Cursusdata van 10.00-15.00u:

  • 12 juni 2020 ( nog 4 plaatsen )

De kosten voor deze cursus bedragen € 130,00 ( vrijgesteld van btw ) Alle cursussen zijn inclusief lunch/koffie/thee/water/sap en lesmateriaal

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname. We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 6 cursisten. Ben er dus snel bij. Schrijf u in via het inschrijfformulier !