Moxa therapie is een oud onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde ( TCG ). Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. Dit kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen

De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi ( spreek uit: Chi ) stimuleren. Kenmerk van moxa is dat het, wanneer je het aansteekt, langzaam opbrandt en heel heet wordt. De uitstraling van 180 tot 200 graden doet aangenaam en weldadig aan.

Effectief bij klachten waar een vorm van koude, leegte of blokkade naar voren komt, bij ernstige vermoeidheid, blessures (kneuzingen en verstuikingen) en gewrichtspijnen kan moxa een heilzame werking hebben. Een mooie en goede aanvulling op acupunctuur, in combinatie met een massagebehandeling maar ook als behandeltherapie afzonderlijk te gebruiken.

Tijdens de training werken wij voornamelijk met de moxastick. Aan bod komen o.a. de meest voorkomende klachten (o.a. hoofdpijn, het verbeteren van littekenweefsel, ontspannende massage met stick en stuitligging bij zwangerschap.

Cursusdata van 10.00-15.00u:

  • Maandag 22 april 2024 (nog 6 plaatsen)
  • Donderdag 15 augustus 2024 (nog 6 plaatsen)
  • Woensdag 27 november 2024 (nog 6 plaatsen)

De kosten voor deze cursus bedragen € 135,00 ( vrijgesteld van btw )

Alle cursussen zijn inclusief lunch/koffie/thee/water, lesmateriaal.

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 6 cursisten. Ben er dus snel bij. Schrijf u in via het inschrijfformulier !