Reflexologie is de behandeltechniek die door middel van het stimuleren van specifieke punten en zones op bijvoorbeeld de voet, blokkades in het gehele lichaam kan opheffen. Reflexologen werken vanuit de gedachte dat in o.a. de hand en voet het gehele lichaam in zogeheten reflexzones wordt weerspiegeld. Deze reflexzones kunnen zich naast de handen en voeten o.a. ook op het gezicht en het oor bevinden.

We hebben 2 trainingen ontwikkeld voor de masseurs die kennis willen maken met deze bijzondere manier van behandelen.

Tijdens deze trainingen gunnen we u een kijkje in de keuken van de hand- en voetreflexologie. U bent na het volgen van deze laagdrempelige trainingen in staat om resp. een volledige Hand- en/of Voetreflex massage uit te voeren. Naast de ontspanning die deze behandeling brengt, kunt u ook klachtgericht  werken. Hand- en Voetreflexologie kan o.a. worden ingezet bij:

  • Hoofdpijn
  • Obstipatie
  • Oververmoeidheid
  • Klachten gedurende de menopauze
  • Onregelmatige ( moeilijke ) menstruatie
  • Verkoudheid
  • Overige pijnen ( acuut / chronisch )

Uiteraard gaan we in op de geschiedenis van deze holistische behandelmethode die al duizenden jaren oud is en krijgt u basisinzicht in de reflexzones van de hand en/of voet. Naast Oosterse komen ook Westerse inzichten aan bod. Zowel voor de beginnend als meer ervaren masseur of massage therapeut zijn deze cursussen een leerzame aanvulling.

Deze trainingen zijn slechts privé te volgen. Tijdens een privétraining voor 1 persoon werkt u op een zelf meegebracht model. U krijgt de technieken aangeleerd maar ondergaat ze niet. Wilt u deze training als privégroepstraining volgen dan bent u zowel gever als ontvanger.

De kosten voor een 1 persoons privétraining bedragen 360 euro voor de hand ( 1 lesdag ) en 515 euro voor de voet ( 1,5 lesdag ).

Voor privégroepstrainingen bedragen de kosten 260 euro ( hand 2 dagen ) en  365 euro ( voet 3 dagen) per persoon ( minimaal 4 personen ) Data worden in overleg vastgesteld op basis van beschikbare ruimte in zowel uw agenda als die van de trainer.

Voor informatie: mail: info@imastrainingen.nl of tel. 06-14845076
 
Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.