Opleiding Ibu of Tukang Pitjit – Specialist Indonesische Massage ( V/M )

Toen halverwege de vorige eeuw Indische Nederlanders en Molukkers gedwongen de oversteek maakten van het toenmalig Nederlands Indië naar Nederland, brachten zij de kennis en de vaardigheden mee die zij in honderden jaren daarvoor via overlevering hadden doorgekregen. Dit betrof uiteraard de welbekende en geliefde Indische- en Molukse keuken maar ook de van (groot)ouder aan (klein)kind geleerde massagetechnieken en overige vaardigheden zoals de schraaptechniek: kerok ( ook wel bekend als kerik of kerokan ), het plaatsen van koppen     ( cupping therapie ), het werken met energie en de toepassing van kruidenmengsels zowel voor inwendig als uitwendig gebruik: Jamu’s

De meer dan 17.000 eilanden van Indonesië brengen een veelheid aan  vormen van pitjit ( Indonesisch voor massage ) voort. Diversiteit in technieken, samenstellingen  van huismiddeltjes en uitvoering van schraap- of cuppingtechnieken. Zelfs de naam verschilt soms per eiland,  je kunt dus ook pijat, pidjet, pijit of bijvoorbeeld pidjat tegen komen.

Aangezien onze wortels in het voormalig Nederlands Indië liggen maar we in het Westen zijn opgegroeid hebben we bij de ontwikkeling van de opleiding tot Specialist Indonesische Massage / Ibu of Tukang Pitjit ook een bewuste verbinding gemaakt met technieken uit de Westerse wereld. East Meets West. In het huidige Indonesië zie je deze ontwikkeling ook steeds meer vorm krijgen. De modules van deze opleiding dienen binnen een tijdsbestek van 24 maanden te worden gevolgd en worden afgesloten met een theoretisch en praktisch examen. Je bepaalt zelf wanneer je welke module volgt en bent dus vrij in het kiezen van een startdatum.

Deze voor Nederland unieke opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Je betaalt de modules per keer, bij inschrijving voor de opleiding wordt € 25,00 aan kosten in rekening gebracht en de examenkosten bedragen € 75,00

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie je willen opgeven voor deze opleiding, maak dan gebruik van het opleidingsinschrijfformulier. Alvast hartelijk dank en welkom bij IMAS Trainingen.