Over de gehele wereld worden door diverse bevolkingsgroepen vormen van cuppingtherapie toegepast. Over het ontstaan van deze techniek bestaat  onduidelijkheid. In de Chinese en Ayurvedische geneeskunst, maar ook in Egypte en  Griekenland wordt cupping al duizenden jaren toegepast.

Cupping wordt o.a. gebruikt om  ‘bloedstagnatie’ op te heffen. Pijnen te verlichten.  Het wordt o.a. toegepast om griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen maar ook wordt het ingezet om pijnen aan bijvoorbeeld nek, rug, schouders en andere lichaamsdelen te behandelen. Het plaatsen van de cups zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Dit zorgt vervolgens voor betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van toxinen (gifstoffen).

Daarnaast is het uitermate geschikt om triggerpoints ( lokale spier-verkrampingen die veelal gerefereerde pijn veroorzaken ) te behandelen met cups.

Tijdens deze cursus behandelen we o.a de geschiedenis,  de verschillende vormen en de toepassingsmogelijkheden van cupping. Het uitvoeren van firecupping en het werken met plastic cups komt aan bod. Ook wordt uitgelegd hoe bepaalde specifieke klachten als bijvoorbeeld hoofd- en schouderpijn behandeld kunnen worden met cupping. Uiteraard ontbreken ook de contra indicaties niet.

Cursusdata: ( van 10.00-15.00 ):

  • 13 april 2023 ( nog 3 plaatsen )
  • 31 augustus 2023 ( nog 6 plaatsen )
  • 2 december 2023 ( nog 6 plaatsen )

Op verzoek wordt deze cursus ook door een vrouwelijke docent gegeven, exclusief voor vrouwen,

De kosten voor deze cursus bedragen € 145,00 ( vrijgesteld van btw ) ( incl. Cuppingset 12 cups)

Alle cursussen zijn inclusief lunch/koffie/thee/water en lesmateriaal.

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 6 cursisten. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier.