Shiatsu ( Shi = vinger, Atsu = druk ), deze eeuwenoude, in Japan ontwikkelde, vorm van lichaamswerk is gebasseerd op de holistische Traditionele Chinese Geneeskunst ( TCG ) waar fysieke en mentale klachten gezien worden als een disbalans in de energiehuishouding. Deze energie, de Qi ( in het Japans Ki ) die o.a. via het meridiaanstelsel over het gehele lichaam wordt verspreidt, kan wanneer de doorstroming verstoord is, in veel gevallen door middel van Shiatsu worden hersteld. Hoewel de letterlijke vertaling van het woord Shiatsu anders doet vermoeden, wordt bij deze vorm van lichaamswerk o.a. ook gewerkt met palmdruk, knedingen, en strekkingen. Een klassieke Shiatsubehandeling wordt op een futon (matras) gegeven in makkelijk zittende kleding. Om de traditionele Shiatsumassage voor alle masseurs mogelijk te maken is deze, in enigszins aangepaste vorm, nu ook op de tafel te geven. Dit maakt het tevens mogelijk de technieken makkelijker in een klassieke massage te integreren.

In deze 6 daagse cursus leer je een Shiatsu  tafelmassage van ongeveer anderhalf uur. Naast de praktische aspecten van deze dynamische massage besteden we o.a. ook aandacht aan de geschiedenis van de Shiatsumassage, contra- indicaties en lichaamshouding van de masseur tijdens het masseren.

 

 

Cursusdata van 10.00-15.00u:

  • 12,19, 26 maart, 2,9 en 16 april 2015 ( nog 7 plaatsen )

De kosten voor deze cursus bedragen € 495,00 ( incl 21% b.t.w. )

 

Alle cursussen zijn inclusief Lunch /koffie/thee/water/sap, lesmateriaal.

 

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname.

 

We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 8 cursisten. Ben er dus snel bij. Schrijf u in via het inschrijfformulier !