De vlindermassage ontleent haar naam aan de vorm die tijdens de behandeling met de handen wordt “getekend” op de rug. Tijdens deze massage ligt de focus op één van de belangrijkste centra van ons lichaam: de wervelkolom. Daar waar alle zenuwbanen samenkomen en via een ingenieus systeem boodschappen worden doorgegeven aan onze hersenen die vervolgens weer vertaald worden in een veelvoud aan handelingen die ook weer doorgegeven worden door datzelfde zenuwstelsel. In de Traditionele Chinese Geneeskunde ( TCG ) kent men een systeem van energiebanen: meridianen genaamd. Aan weerszijden van de wervelkolom ligt de blaasmeridiaan. Via het stimuleren van de blaasmeridiaan kan eveneens invloed worden uitgeoefend op organen in het gehele lichaam, Het doel van deze subtiele, repetitieve massagetechniek is door prikkeling van zowel het zenuwstelsel als de blaasmeridiaan balans te creëren waar evenwicht verstoord is en een diepgaande staat van ontspanning te bewerkstelligen.

Tijdens de training zullen we met name praktisch aan de slag gaan met deze bijzondere massagetechniek maar uiteraard komen ook zaken als de geschiedenis van deze massage en de contra-indicaties ( wanneer niet te masseren ) aan bod. De vlindermassage is voor de meer ervaren masseur heel goed in te passen in de massages die hij/zij al aanbiedt maar is ook zeer geschikt als kennismaking met het massagevak voor de collega die aan het begin staat van zijn/haar massagecarrière.

 

 

 

Cursusdatum van 10.00-15.00u:

  • nieuwe data volgen

 

De kosten voor deze cursus bedragen € 125,00 ( vrijgesteld van btw ) Alle cursussen zijn inclusief lunch/koffie/thee/water/sap en lesmateriaal

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname. We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 8 cursisten. Ben er dus snel bij. Schrijf u in via het inschrijfformulier !