Interactieve Lezing: Massage en kanker; een introductie

Een op de 3 mensen krijgt kanker in zijn/haar leven. We zullen allemaal wel eens iemand met kanker gemasseerd hebben. In iedere massagetraining krijgen we het te horen;  kanker is een contra indicatie. En erger nog; vaak wordt er zelfs gezegd dat het masseren van mensen met kanker uitzaaiingen kan veroorzaken. We voelen bijna allemaal dat massage juist veel goeds zou kunnen doen en dat er iets niet klopt in de redenatie. Toch voelen we ons,  door de angst die ons ingeprent is, onzeker. Met als gevolg dat iemand met kanker vaak “afgewezen” wordt, wanneer deze bij een masseur komt. Dit is jammer, want hierdoor blijven veel mensen met kanker verstoken van iets dat hen veel goed zou kunnen doen.

Wat kan er nou wel en wat niet? Wat is er waar van de verhalen?

Tijdens deze lezing leren we je NIET hoe je mensen met kanker kunt masseren. Dit vraagt veel specifieke achtergrondkennis, die niet in een paar uur bij te brengen is. Wanneer iemand met kanker tijdens het proces van behandelingen ondersteund wil worden met massage adviseren we dan ook deze te verwijzen naar een gespecialiseerde masseur.

Wel zal verteld worden waarom kanker GEEN contra indicatie is, waarom aanraking juist zo belangrijk is, maar waarom het wel belangrijk is om goed te weten waar je rekening mee moet houden als je iemand met kanker op je massagetafel krijgt. Want wat gebeurt er als je iemand met kanker behandelt zoals iedere andere cliënt? En hoelang na de ziekte moet je hier überhaupt nog rekening mee houden? Welke lange termijn gevolgen kun je ook na jaren nog tegenkomen?

Er zullen enkele algemene richtlijnen gegeven worden, die voor iedere masseur van belang zijn om te weten, wanneer je een cliënt met kanker op je massagetafel krijgt. Ook zal ingegaan worden op hoe een hele zachte massage bijna altijd WEL gegeven kan worden. Op die manier willen we ervoor zorgen dat mensen met kanker niet meer zondermeer worden weggestuurd, maar tevens dat de masseur weet wanneer het beter is de cliënt voor een vervolgbehandeling door te verwijzen naar een collega.

Tijdens de lezing wordt ook informatie gegeven over de 5 daagse training “massage en kanker”, die vanuit de stichting “Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker” gegeven wordt. Uiteraard  kunnen er allerhande vragen gesteld worden over het masseren van mensen met kanker en alles wat je daarover altijd al hebt willen weten of hierin al bent tegengekomen.

Datum:

  • Datum 2022 volgt

De kosten voor deze interactieve lezing bedragen  € 49,95 Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in via ons inschrijfformulier.